Graviditetstest

En graviditetstest gir deg raske svar. Her finner du flere typer graviditetstester, med en nøyaktighet på opptil 99,7 %. Hos MundFrisk gjennomfører vi flere ulike typer selvtester , bl.a graviditetstester og eggløsningstester. Du kan også få en corona-selvtest .


Graviditetstest og eggløsningstest

Hos MundFrisk finner du ulike varianter av en graviditetstest samt en eggløsningstest.

Velg mellom to forskjellige graviditetstester:

  • Strips
  • Trylleformel


Selv om begge testene kan oppdage graviditet eller ikke, er det en forskjell mellom de to variantene.

Graviditetstesten som stripe er tilgjengelig i en pakke med 5 stk. Denne typen er en billig graviditetstest og passer for deg som sjekker om du er gravid over lengre tid. Strimlene gir deg et raskt svar, men de er ikke like nøyaktige som stengene. Derfor kan det være lurt å supplere med en test i form av en pinne dersom stripetesten viser positivt svar for graviditet.

En graviditetstest som pinne finnes i flere pakkeløsninger. Du kan enten velge å kjøpe en enkelt, eller du kan også velge en pakke med 2 pinner. De er alltid gode å ha liggende, spesielt hvis du prøver å bli gravid, da du har muligheten til å sjekke regelmessig. Stengene er designet for å gi deg en nøyaktighet på 99,7% og gir deg derfor et rettferdig resultat. Hvis graviditetstesten viser et positivt resultat, kan du evt suppler med en ekstra for å være helt trygg. Du kan også bestille time hos legen for å få riktig veiledning og tester som er nødvendige for deg.

Vil du bli gravid? Så la en eggløsningstest hjelpe deg å gi deg den beste tiden for å bli gravid. Ønsker du en positiv graviditetstest kan det gjøre vondt når den gjentatte ganger viser et negativt svar. Eggløsningstesten lar deg optimere sjansene dine til riktig tidspunkt. Denne testen fungerer på samme måte som en klassisk stick-graviditetstest.

Hver pakke inneholder 5 staver og har en høy nøyaktighet på 99,8 %, så sjansene dine øker betraktelig. Resultatet vil være lesbart etter bare 5 minutter.

Hos MundFrisk selger vi graviditetstester fra Valmed , som har mange års erfaring som leverandør og produsent av mange ulike tester, inkludert både graviditetstester og eggløsningstester.

Tidlig graviditetstest

En tidlig graviditetstest kan gi deg svar allerede den første dagen når menstruasjonen ikke har kommet. Testene som selges på denne siden er alle tidlige graviditetstester.

Uansett om du velger en billig graviditetstest, som stripene, eller kanskje den tryggere og beste graviditetstesten, som pinnene, kan du forvente raskt svar tidlig i prosessen.

Den tidlige graviditetstesten fungerer ved å måle HCG-konsentrasjoner i urinen. HCG er et hormon som bare oppstår under graviditet og står for Human Chorionic Gonadotropin. En tidlig graviditetstest kan fange opp konsentrasjoner av HCG så tidlig som 8 dager etter unnfangelsen. Dette tilsvarer ca. 5 dager før forventet menstruasjon, men det mest nøyaktige svaret gis den første dagen i menstruasjonen når den ikke har oppstått.

Når kan du ta en graviditetstest?

Du kan ta en graviditetstest når som helst på dagen. Det anbefales imidlertid at det tas om morgenen, når nivået av HCG vil være høyest. Dette gir også størst mulighet til å få et klart svar på graviditetstesten.

Du kan lett ta en graviditetstest for tidlig, selv om du faktisk er gravid. Hvis du for eksempel tar testen rett etter eller bare noen dager etter eggløsning, vil testen ikke kunne fange opp en konsentrasjon av HCG ennå. Derfor bør du bruke en såkalt tidlig graviditetstest som kan ta opp HCG-konsentrasjoner allerede etter 8 dager etter befruktning.

Hvor mye koster en graviditetstest?

Heldigvis er ikke en graviditetstest så dyr. Hos MundFrisk finner du en graviditetstest helt ned til 19 kr - vi har også ofte tilbud, så sørg alltid for å følge med på nettbutikken vår om du ønsker en pålitelig men billig graviditetstest.

Hvis du regelmessig tar en graviditetstest fordi du ønsker en graviditet, kan du benytte deg av stripene. Disse har ikke like høy nøyaktighet som stengene, men er billigere i lengden. Hvis stripen viser positivt resultat, kan du bruke en stikkprøve i etterkant, for å være sikker.

Positiv graviditetstest

Hvis du får en positiv graviditetstest, bør du kontakte legen din som kan gi deg en profesjonell test. Legen din vil også konsultere deg og kunne veilede deg basert på din helse og behov. Legen vil også veilede deg i det videre forløpet av svangerskapet.