HaliCare

Hali-Z er serien for deg som lider av problemer med dårlig ånde og munntørrhet og ønsker å bli fri for disse plagene. Disse problemene er ikke nødvendigvis relatert til hverandre, men de kan være det. Spytt er rensende, og hvis det ikke produseres nok spytt i munnen, kan dette resultere i bakterievekst. Uansett hva problemet er luktplager eller tørrhet, har HaliCare løsningen. Denne løsningen kommer i form av Hali-Z-produktene. Disse inkluderer blant annet både tyggegummi og små pastiller . Disse to produktene gir raske og enkle løsninger som kan brukes i det øyeblikket problemet i munnen oppstår.


Xerostomi (tørr munn) oppstår når spyttkjertlene ikke produserer nok spytt. Dette kan skje på grunn av sykdom og medisininntak. Stress, nervøsitet og psykiske tilstander kan også forstyrre spyttproduksjonen.

Symptomene på munntørrhet er at munnslimhinnen fester seg til tennene og det kan være vanskelig å svelge mat. Munnslimhinnen kan bli følsom og kan svi og brenne.

Den hyppigste årsaken til munntørrhet er bivirkninger av medisiner. Det er anslått at rundt 1500 typer medisiner kan ha munntørrhet som bivirkning. Blant de hyppigste preparatene som forårsaker munntørrhet er:

- Antihypertensiva

- Diuretika

- Allergimidler

- Astmamedisin

- Medisiner mot psykiske lidelser

- Narkotiske stoffer

- Kjemoterapi

Munntørrhet øker risikoen for utvikling av gingivitt, hull og kronisk dårlig ånde. Et godt råd er å drikke mye vann og tygge sukkerfri tyggegummi. Du kan også få hjelp av spyttstimulerende tabletter med og uten fluor, som kan øke spyttmengden og beskytte mot hull.

Munntørrhet er et utbredt problem. Rundt 20 % av den voksne befolkningen er ofte plaget av munntørrhet.

Velger du å avhjelpe munntørrhet med tabletter, er det viktig å velge en tablett med pH 5,5 eller over for å unngå syreskader på tannemaljen. Kilde: Sven Niklander et al., Journal of Oral Science , Vol. 60, nr. 2, 278 284, 2018.

Det gjøres oppmerksom på at mange sure godterier og drops , som også brukes mot munntørrhet, har en pH under 5,5, noe som kan skade tannemaljen.

HaliCare ApS har utviklet en ny banebrytende (?) tablett for lindring av munntørrhet med en munnvennlig pH på 5,5, slik at tannemaljen ikke blir skadet. Hali-X® pastiller er sukkerfrie, med sitronsmak og inneholder ikke fluor. Inneholder eplesyre og xylitol.

Hali-X® stimulerer spyttsekresjonen i munnen og demper ulempene med munntørrhet, slik at munnslimhinnen ikke fester seg til tennene og maten glir lettere.

X-en i Hali-X® står for Xerostomia, som betyr munntørrhet