CHOOSE! Tannkrem

Velg - null avfall alternativ til tannkrem i tuber

Tannkremtablettene fra Dutch Choose er valget for deg som ikke ønsker å bidra til det store utslippet av plast til miljøet. Du sparer tannkremtubene i plast og samtidig er det mye lettere å dosere forbruket av tannkrem fra tid til annen. I følge Choose sine beregninger kan du spare opptil 20 % pr rør.


Formelen er 100 % fri for mikroplast og skadelige konserveringsmidler, på samme måte som den heller ikke inneholder SLS og parabener. Emballasjen er også CO2-nøytral - her på MundFrisk.no kan du få dine Velg tannkremtabletter i miljøvennlige poser som refill samt i startpakke med både refill og bambusbeholder som kan gjenbrukes.

Du kan vurdere Velg tannkremtabletter som et zero waste-alternativ til de klassiske tannkremtubene med plast. Nettbrettene har til og med oppnådd "Zero Plastic Inside Certificate"-sertifiseringen av Plastic Soup Foundation.

Tannkremene utvikles alltid i tett samarbeid med tannleger, men også på bakgrunn av grundige tilbakemeldinger fra kunder.

Choose er et nyere merke grunnlagt i 2020, men har likevel allerede tatt over internasjonale markeder som Tyskland, Frankrike, Belgia og Italia i tillegg til hjemmebanen i Nederland. Visjonen er klar: I 2030 vil 1 av 10 i Europa pusse tennene med en tannkrem uten noen form for plast. For ellers vil det ende med at verdenshavene flommer over av plast og ikke fisk. Det kan bli virkelighet allerede i 2050.

Så spørsmålet er, vil du være med å endre tannkremmarkedet en gang for alle med Choose.

Tannkremtabletter: Ikke klem, tygg velg

Mange av oss har selv erfart hvordan plast hoper seg opp i verdenshavene, for eksempel på ulike turer til fjernere himmelstrøk. Det var f.eks. saken for de nederlandske grunnleggerne av Choose, Pim van der Grind og Nick Schagen, som ble forferdet over tanken på at det om noen tiår vil være mer plast i verdenshavene enn fisk.

Det utløste en sterk gründerdrøm, som ble realisert i 2020. Choose hadde allerede sett USA-trenden med tannkremtabletter, og teamet bestemte seg for å følge etter, da produktet var helt i tråd med Chooses egen idé om å minimere mengden av plast - og her er tannkremtuber en av de store synderne.

I tillegg til tannkremtabletter, selger Choose også flere bambusprodukter, blant annet bambustannbørster.

Velg har satt spesifikke mål. I 2030 vil 1 av 10 i Europa pusse tennene med en tannkrem uten noen form for plast. Som mantraet lyder: "Ikke klem, tygg". Veien er imidlertid lang og brolagt med en rekke utfordringer, da flertallet av tannkremproduktene i supermarkedene fortsatt inneholder plast den dag i dag - til tross for vår omfattende kunnskap om plastens skadevirkninger på miljøet.

Tannkremtablettene fra Choose er 100 % veganske og utviklet i tett samarbeid med tannleger. De inneholder verken mikroplast eller skadelige konserveringsmidler, heller ikke SLS og parabener. Emballasjen er også CO2-nøytral.

Selv om gründerdrømmen virkelig har fått et løft, er det også viktig for Choose å være med på flere sosiale aktiviteter på veien mot toppen for å gi noe tilbake til samfunnet. Det er dermed bl.a. skjermede verksteder som hjelper til med å pakke bestillingene, samt aktivt donere til Dutch Dental Care Foundation, som fremmer bedre tannpleie for underprivilegerte barn i Kenya.

Hvis du vil være med å endre tannkremmarkedet, er det bare å Choose!