Hvilken munnskyller bør du velge?

Et munnskyller , som ikke må forveksles med munnskyllevæsker, er et apparat som hjelper deg med å rense tennene ekstra grundig. Maskinen fungerer som et supplement til tannpirkere og mellomromsbørster.

Når du flytter maskinen over tennene kan den skylle tennene med både fokusert og høyt vanntrykk og spesielt de mellomrommene som kan være vanskelige å rengjøre skikkelig.
Det kan medfølge ulike dyser som kan festes til selve vaskemaskinen.

munnskyller anbefales også ofte hvis du har tannregulering, da det kan være ekstra vanskelig å pusse tennene med tanke på matrester. Glemmer du å rydde mellomrommene kan det f.eks. føre til karies, plakkdannelse og gingivitt.

Du kan enten velge munnskyller ditt som en stasjonær eller batteridrevet modell; det er flere merker som har valgt å produsere munnvann innenfor begge kategorier.
Så spørsmålet er hvilket munnskyller du skal velge. Her gir vi deg våre anbefalinger for hva som er det beste kjøpet innenfor kategorien – og hva du bør ta hensyn til før kjøpet.

Stasjonær eller batteridrevet modell?

Med et stasjonært munnskyller kobler du maskinen til strøm. Fordelen er at den alltid er funksjonell. Motsatt får du begrenset fleksibilitet på grunn av kabelen som må kobles til stikkontakten.

Med den batteridrevne modellen slipper du ledningen, men du må også være klar over at den har begrenset driftstid og må lades i ny og ne.

Som utgangspunkt anbefaler vi de stasjonære modellene, da de typisk holder et mer konstant vanntrykk. Er du ofte på farten, er et batteridrevet munnskyller et utmerket alternativ.

Hvilket merke er best og dårligst i kategorien?

Hos Munnfrisk.no kan vi anbefale våre munnskyller fra Waterpik , et merke som overstråler alle andre i kategorien. Vår anbefaling er først og fremst basert på at vi mottar svært få klager på Waterpiks produkter. Samtidig følger det ofte med flere dyser til de enkelte maskinene, slik at man kan få en fullstendig rens av tennene.

Hvis prisen spiller inn på ditt endelige valg, kan vi også på det varmeste anbefale at du ser nærmere på et munnskyller fra MundFrisk , som er vårt eget merke. Maskinene er rimelige, men gir deg mange av de samme funksjonene som dyrere modeller. Vi står til og med bak en av de kraftigste maskinene på markedet, MundFrisk Extreme.

Vi har mange gode munnvann innenfor kategorien, og vi kan derfor også tilby deg et velassortert utvalg. Vår erfaring har imidlertid vist oss at munnvannene fra Oral-B og Philips er gjenstand for et større antall klager enn de andre modellene i produktutvalget vårt. Dette gjelder spesielt for Philips .