Konsentrert munnvann

Fullstendig og tilstrekkelig rensing av tennene og rensing av munnhulen består av både børsting og munnvann. Tannpuss kan kun ta seg av rensing av tennene. Bakterier kan samle seg på overflaten av tungen og i munnhulen generelt, noe som over tid kan skade tannhygienen og belaste sårbart tannkjøtt.

Hvis du vil unngå tannkjøttbetennelse og beskytte tennene, bør du vurdere å bruke konsentrert munnvann. Hos Munnfrisk.no selger vi forskjellige versjoner av konsentrert munnvann som er laget med forskjellige ingredienser og aroma .

Den optimale bruken av munnvann er etter tannpuss, når tennene er renset.


Varianter av munnvann og fordelene ved å velge konsentrert munnvann

Et terapeutisk munnvann kan ha mer medisinsk effekt for f.eks. å virke desinfeksjonsmiddel mot karies og forebygge plakk. Det kosmetiske munnvannet er i utgangspunktet utviklet for å motvirke dårlig ånde, og det kan også inneholde ingredienser som hjelper til med å bleke tennene.

Du kan enkelt finne ulike varianter innen munnvann. Du bør derfor også ta deg tid til å lese produktbeskrivelsen nøye slik at du vet hva du faktisk får. Innen munnhygiene snakker vi generelt om både det kosmetiske og det terapeutiske munnvannet, og de to typene har hver sine styrker.

Som nevnt bør munnvann brukes i kombinasjon med tannpuss det må derfor aldri erstatte selve tannbørstingen.