Solkrem for barn

Se vårt utvalg av solkrem til barn nedenfor. Vi selger solbeskyttelse til barn fra kjente merker som Nivea og Derma . Begge finnes i flere varianter, størrelser og med forskjellig SPF. Velg mellom lotion eller spray avhengig av dine preferanser.


Solkrem for barn som gir god beskyttelse

Det er utrolig viktig å beskytte barns sarte hud mot solens kraftige stråler, så de må bruke solkrem når de er ute i solen. I tillegg til at barnas hud er ekstra sart, er barn også ekstra følsomme for kjemikalier og det er derfor viktig å velge en barnevennlig solkrem som er spesielt utviklet for dem.

Derma solkrem har Svanemerket, astma-allergimerket og det allergisertifiserte merket, som er din garanti for en solkrem helt uten unødvendige kjemikalier. Det er derfor en god solkrem for barn under 1 år.

Nivea har laget en mineralsk solkrem for barn som gir god solbeskyttelse uten kjemiske filtre. Mineralske solkremer holder seg på overflaten av huden og trenger ikke inn i huden og skaper en kjemisk reaksjon for å beskytte mot UV-stråler, slik tilfellet er med kjemiske solkremer.

Hvilken solkrem for barn?

Hvilken solkrem du bør velge for barnet ditt avhenger av mange forskjellige ting:

  1. Har barnet lys og sart hud?
  2. Har barnet noe imot å ta på seg solkrem?
  3. Bader barnet ditt mye?
  4. Hvor mye og hvor lenge oppholder barnet ditt seg i solen?

Jo lysere barnet ditt er, jo høyere solfaktor bør du velge. Hvis barnet ditt ikke liker å bli smurt inn i solkrem, er det lurt å velge en solspray for barn og å velge en solkrem som ikke er for klissete. Er barnet ditt en vannhund er det viktig å velge en ekstra vannfast solkrem til barn. Er barnet ditt av typen som sitter på stranden og leker i timevis, er det viktig med høyere beskyttelse enn om barnet sitter og leker i skyggen.

Hvilken solfaktor for barn?

Det anbefales at du bruker minst faktor 15 i Danmark og faktor 30 i utlandet. Hvis barnet ditt er ekstra lett og har sart hud, anbefales det å bruke faktor 30 som minimum i Danmark. Det er viktig å smøre barnet regelmessig, på samme måte som det også er viktig å bruke riktig mengde slik at solkremen beskytter som lovet. Bruk også solhatt og søk skygge i de varmeste timene. Husk at nede sør er solen enda sterkere enn her selv på en varm sommerdag, så det er viktig å ha ekstra høy beskyttelse når du er på ferie.

Beste solkrem for barn

Mange er i tvil om hvilken solkrem som er best for barn. Og svaret er at det er veldig individuelt. Som nevnt ovenfor er det mange faktorer som spiller inn når du skal velge den beste solkremen til barnet ditt. Det er bare viktig at du finner en som fungerer for deg og barnet ditt. Det nytter ikke å kjøpe en solkrem hvis du for eksempel ikke liker lukten eller teksturen. Og fungerer det bedre med solspray er det å foretrekke fremfor solkrem osv. Uansett hvilken solkrem du og barnet ditt foretrekker, har vi utvilsomt en solkrem som passer dine behov. Se hele vårt utvalg av solkrem her.

Solkrem eller solkremspray for barn

Det har ingen effekt på beskyttelsen hvilken type solkrem du velger. Det er imidlertid veldig individuelt om du foretrekker solkrem eller solspray. Med solkrem har du en bedre ide om mengden du bruker. I tillegg kan det også være lettere om du må smøre mye solkrem på en gang. Solkremspray er derimot veldig smart hvis du har et barn som ikke har tålmodighet til å bli smurt på. Det er raskere og lettere med solspray, på samme måte som formen ofte er lettere og dermed mindre klissete.

Trenger du råd eller veiledning, eller har du spørsmål angående solkrem til barn, er du mer enn velkommen til å kontakte oss. Vi svarer på alle henvendelser så raskt som mulig.