GUM

Sunstar GUM hjelper deg med å få sterkere og sunnere tenner og tannkjøtt gjennom en rekke innovative munnhygieneprodukter av høy kvalitet. GUM produktene er utviklet for å møte dine behov, i henhold til dine spesifikke symptomer. Sunstar GUM inneholder flere serier: GUM Paroex og GUM Gincidex (gummipleie), GUM Original White (tannfarge eller misfarging), GUM SensiVital (sensitive tenner), GUM Aftamed (sår og lesjoner), GUM HaliControl (respiratorisk), GUM Ortho ( bærere av kjeveortopedisk apparater) og GUM Kids (barn).


Sunstar GUM hjelper deg med å forbedre munnhygienen

God munnhygiene er viktig av flere grunner. Spesielt av disse to:

  • Sykdommer og betennelsestilstander
  • Dårlig ånde

Sunstar GUM hjelper deg med å få sterkere og sunnere tenner og tannkjøtt gjennom en rekke innovative munnhygieneprodukter. Produktene til merket GUM er utviklet over mange tiår i samarbeid med tannlegespesialister. Derfor er Sunstar GUM din garanti for optimal munnhygiene.

GUM produkter bidrar til sunnere tannkjøtt og tenner

I tillegg til de estetiske effektene som vakre hvite tenner og frisk pust, hindrer du bakterier i å samle seg og forårsake ulike sykdommer i munnen. Vi kjenner nok alle historien om Karius og Baktus, men i tillegg til den søte historien om å unngå hull, kan dårlig munnhygiene også føre til mindre hyggelige og alvorlige munnsykdommer.

Dersom du IKKE har god munnhygiene, har bakteriene fri mulighet til å hope seg opp og forårsake ulike munnsykdommer. Noen av sykdommene og konsekvensene dårlig munnhygiene kan gi er blemmer, tannkjøttbetennelse, løse tenner og hull. Gingivitt og hull kan behandles av tannlege, men med løse tenner, også kalt periodontitt, trekker tannkjøttet seg tilbake og de kommer ikke tilbake. Ved alvorlig periodontitt blir tennene løse og det er her det virkelig blir kritisk. Dessverre er periodontal sykdom en permanent tilstand, så disse tennene kommer ikke tilbake.


Sunstar GUM er faktisk involvert i forskning som viser at god munnhygiene har innvirkning på den generelle helsen og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og diabetes. Du kan lese mer om dette i avsnittet "The history of Sunstar GUM " nedenfor.

Sunstar GUM mot dårlig ånde

Dårlig ånde skyldes oftest små ansamlinger av matrester og bakterier på tungen og i tannkjøttlommer. Det som skaper lukt er svovelholdig luft som får pusten til å lukte vondt. Det er bl.a. derfor må du alltid sørge for å pusse tungen morgen og kveld, og så langt det er mulig holde tannkjøttet fritt for matrester. På den måten kan du følge med på mengden bakterier. Her kan du se våre Sunstar GUM tungerensere og de ekstremt populære Sunstar GUM Soft Picks , for rengjøring mellom tennene og vedlikehold av rent tannkjøtt.

Vi har ulike preparater fra GUM som kan fjerne dårlig ånde midlertidig fra dag til dag. De faktiske årsakene til dårlig ånde forsvinner imidlertid ikke av den grunn, så vi anbefaler deg å følge 2x2x2 "regelen" fra Sunstar GUM . Hvis bakteriene hoper seg opp, slipper du ikke å gå til tannlegen, noe som for mange kan være en ubehagelig og dyr affære.

2x2x2-regelen fra Sunstar GUM

Sunstar GUM foreslår at du tenker på munnhygiene i henhold til 2x2x2-formelen. Men hva betyr det? De 2 første betyr at du bør pusse tennene 2 ganger om dagen. Dette må du gjøre i 2 minutter, og du må sørge for at du har 2 cm tannkrem på tannbørsten. De 2 siste bør imidlertid tas med en klype salt, da tannleger i dag generelt anbefaler at tannkremen kun skal kunne dekke tuppen av lillefingeren.

Ved å tenke 2x2x2 og følge «regelen» på daglig basis, kommer du langt i å oppnå god munnhygiene. Sørg samtidig for å bytte tannbørste hver 8.-12. måned. uke, slik at du sikrer at busten på tannbørsten er intakt og effektiv, og at tannbørsten ikke er full av bakterier og skitt.

GUM for barn

For å komme tilbake til Karius og Baktus er det lurt å starte de sunne vanene med god munnhygiene så tidlig som mulig. Derfor har GUM også et stort utvalg av tannpleieprodukter for de minste. Her er det fokus på både farger, smak og lek, noe som motiverer de minste og bidrar til å gjøre tannpuss for barn til en positiv opplevelse. Se vårt utvalg av Sunstar GUM tannbørster til barn og tannkrem til barn fra Sunstar GUM .

Det er viktig å etablere gode munnhygienevaner fra tidlig alder og Sunstar GUM er for mange foreldre et populært valg når de skal kjøpe tannpleieprodukter til de minste eller for tenåringene deres.

Du finner GUM tannpleieprodukter for barn helt ned til 0 år og opp til 13 år.

Produkttyper fra Sunstar Gum

Du finner et stort utvalg av tilbehør som er laget for å bli en del av daglige tannpleierutiner. Du finner blant annet:

  • Munnvann
  • Gap børster
  • Tannbørster og tungebørster
  • Tabletter mot dårlig ånde
  • Tannkrem og andre basisprodukter og spesialtilbehør

Det finnes også et hav av spesialprodukter du kan fordype deg i. Med de mange produktene fra Sunstar GUM kan du sette sammen den perfekte løsningen for deg, uavhengig av hvilke behov du har i forhold til hygiene og munnhelse.

Historien bak Sunstar GUM

Det er en sær historie bak selskapet. Det er faktisk kombinasjonen av tannpleie og tuber med sykkellim. Tannlegen Dr. Butler grunnla GUM i USA i 1923, hvor han introduserte en ny, innovativ type tannbørste som kunne rense tenner og tannkjøtt langt mer effektivt enn før. Det ble raskt en virksomhet med vind i seilene, på grunn av et, på den tiden, helt nytt fokus på forebyggende tannpleie, innovasjon og kvalitet.

Noen år senere, i 1932, ble Sunstar grunnlagt i Japan, som var et selskap som produserte tuber med sykkellim. Her fant man ut at metalltubene også kunne brukes til tannkrem, som tidligere var solgt i pulverform. I 1946 ble de første tubene med tannkrem solgt, og det revolusjonerte hele tannpleiebransjen.

Fusjonen mellom Sunstar og GUM fant sted i 1988, hvor de tok i bruk hverandres kunnskap og erfaring med produksjon, forskning og utvikling for å vokse seg enda større.

GUM bidrar til folkehelsen

Sunstar Gum har siden blitt brukt til forskning på sammenhengen mellom oral helse og alvorlige sykdommer som hjerte- og karsykdommer, diabetes og komplikasjoner under graviditet. Sunstar GUM bidrar derfor til å demonstrere at munnhelsen ikke er begrenset til munnen, men kan ha en positiv effekt på den generelle helsen.
Det stopper ikke her for det ambisiøse selskapet, da de også er banebrytende forskning som bidrar til å bekjempe sykdommer som diabetes.