Floss Regular

Tanntråd bør være en vanlig del av din daglige munnhygiene, da det bidrar til å sikre en sunn munn. Børsten kan kun rense overflaten på tennene, men tanntråd kan lett komme ned mellom tennene og rengjøre der børsten ikke kan nå. Se utvalget av tanntråd her.


Derfor er tanntråd en uunnværlig del av munnpleien din

Vi vet alle viktigheten av å pusse tennene våre daglig, men hvor mange av oss gir tanntråd den oppmerksomheten den fortjener? Tanntråd er mer enn bare en tråd det er din førsteklasses billett til en sunn munn og et skinnende smil.

Selv den mest avanserte tannbørsten kan ha problemer med å nå de små mellomrommene mellom tennene der matrester og bakterier elsker å gjemme seg. Det er akkurat her tanntråd kommer inn i bildet. Med sin tynne, fleksible form kan tanntråd nå inn i disse trange plassene og fjerne det tannbørsten ikke kan.

Tanntråd handler ikke bare om å fjerne matrester. Regelmessig bruk av tanntråd kan forhindre oppbygging av plakk, som er den primære årsaken til tannkjøttbetennelse, dårlig ånde og i verste fall tap av tenner.

I tillegg kan tanntråd også bidra til å forhindre hull mellom tennene et sted hvor mange ikke en gang er klar over at det kan dannes hull. Tanntråd fungerer også som en minimassasje for tannkjøttet, og bidrar til å øke blodsirkulasjonen og holde tannkjøttet sunt og sterkt.

Trenger du hjelp til å rense tennene etter lunsj når du er ute og reiser? Hos MundFrisk selger vi også et bredt utvalg av tannpirkere som sikrer rask hjelp.

Tanntråd finnes i mange varianter

Hos MundFrisk kan du velge mellom en mengde forskjellige varianter av tanntråd. Når du har mulighet til å velge akkurat den varianten du synes er mest behagelig og god å jobbe med, er sjansen for å bruke tanntråd enda større.

Vi forhandler f.eks. disse typene tanntråd:

  • Biologisk nedbrytbar
  • Uten PFAS
  • Med eller uten dispenser
  • Med eller uten aktivt kull
  • Vegansk
  • Plast
  • Silke
  • Med eller uten smak
  • Tanntrådholder/håndtak

Slik får du mest mulig ut av tanntråden din
Når du har bestemt deg for å gjøre bruk av tanntråd til en vanlig del av munnpleierutinen din, er det viktig å sørge for at du gjør det riktig. Først av alt, velg en tanntråd av god kvalitet.

Når du bruker tanntråd, pass på at du tar en god lengde ca. 40 cm og vikler den rundt pekefingrene. Bruk tomlene til å lede tanntråden mellom tennene med milde sagebevegelser. Vær forsiktig så du ikke skader tannkjøttet ved å trekke for hardt.