Orinko

Orinko 7000 år gammel munnpleie i ny innpakning

Er du fascinert av de gode, gamle teknikkene når det kommer til munnpleie? Da bør du absolutt se nærmere på Orinko og deres siwak-pinner, som kan brukes som en 100 % naturlig tannbørste.

Siwak-røtter har vært kjent i mer enn 7000 år og er hentet fra Salvadore Persica-treet i Afrika, Asia og Midtøsten. Siden røttene alltid har blitt brukt som en blanding mellom tyggepinne og tannbørste, har treet også fått et kjærlig kallenavn "The Toothbrush Tree ".


Så hvorfor er disse røttene ekstra flinke til å rense tenner?

Svaret er ganske enkelt at røttene er spekket med gunstige egenskaper som antimikrobielle alkaloider, blekende silikapartikler, kariesforebyggende fluor og vitamin C for sårheling. Så røttene renser ikke bare tennene, men har også en naturlig blekende effekt, samtidig som de styrker tannemaljen og holder tannkjøttet sunt.

Siwak-røttene er lansert av flere merker, og ett av dem er Strasbourg-baserte Orinko , som er en del av det nyere selskapet Eslab. Det som er spesielt med Orinko er at de tilbyr zero waste hverdagsprodukter som fungerer som gode alternativer til det klassiske valget. Et godt eksempel er de ovennevnte siwak-pinnene som motpol til plasttannbørster, men Orinko står for eksempel. også bak aktivt kull og keramikkperler for filtrering av springvann beregnet som et alternativ til flaskevann i plastflasker.

Alt er produsert med den største respekt for naturen. Her er det også verdt å nevne at en prosentandel av selskapets overskudd går til gjenplanting av skog i Amazonas.

Hos Munnfrisk.no kan du kjøpe dine siwak-pinner i multipakninger, som med fordel kan kombineres med tungskrapen fra Orinko . Så gjør deg klar til å prøve tannbørsten dine forfedre brukte!