Hvilken Oral-B elektrisk tannbørste bør jeg velge?

Har du vurdert å bytte til en elektrisk tannbørste? Det er absolutt ingen dum idé med tanke på de mange fordelene du får med på kjøpet.

Fordelene med en elektrisk tannbørste

Bedre tannhelse er det første gode argumentet for å droppe den manuelle tannbørsten. Den elektriske tannbørsten fungerer ved å bevege busten i pulserende bevegelsesmønstre via sin integrerte motor. Disse bevegelsene fjerner ganske mye mer plakk enn det som er fysisk mulig med den manuelle tannbørsten og håndkraften.

Plakk er bakterieavleiringer som via sine syrer kan angripe både emalje og tannkjøtt. Dette kan gi karies, men også tannkjøttbetennelse og i verste fall tanntap. Det er derfor viktig å få fjernet plakk med jevne mellomrom. At den elektriske tannbørsten fremmer bedre tannkjøtthelse har blitt støttet av en rekke forskningsresultater gjennom årene.

Et annet godt argument for å velge en elektrisk tannbørste er selve børsteteknikken. Fra tid til annen har du sikkert prøvd å pusse tennene så hardt at tannkjøttet har begynt å blø. Du har kanskje også hørt tannlegen din fortelle deg at det er flere steder i munnhulen hvor du kunne vært litt flittigere med tannbørsten. Man kan ofte ha en tendens til å la tannbørsten glide over de samme tennene i noen minutter, hvoretter man helt glemmer f.eks. de aller bakerste tennene.

Alternativt er elektriske tannbørster basert på en rekke teknologier som 3D-sporing, børstetimer og trykksensorer som hjelper til med å signalisere når du for eksempel pusser. børsting for hardt eller for lenge på ett bestemt område. En funksjon som 3D-sporing kan hjelpe deg å lese hvor du får renset tennene og hvilke områder du trenger for å gi litt ekstra kjærlighet.

Så alt i alt lærer en elektrisk tannbørste deg hvordan du pusser tennene best mulig. I starten må du kanskje bare venne deg til at du ikke trenger å trykke like hardt som med en manuell tannbørste, men rett og slett la den elektriske tannbørsten lede deg og la den glide lett over overflatene på tennene.

Du bør velge en elektrisk tannbørste av følgende grunner:

  • Du fremmer bedre tannhelse ettersom du fjerner mer plakk.
  • Du lærer å pusse tennene mer riktig, skånsomt og jevnt.
  • Den elektriske tannbørsten kan holde styr på at du faktisk pusser tennene i 2 minutter – den anbefalte pussetiden.

En elektrisk tannbørste er en fantastisk oppfinnelse. Det er imidlertid ingenting som hindrer deg i å beholde den manuelle tannbørsten, som også kan gi en fin rengjøring – bare ikke så grundig. Uansett hva du velger, bør du alltid følge opp med tanntråd og/eller interdentalbørster slik at du får den fullstendige rengjøringen.

Så hvilket merke elektrisk tannbørste bør jeg gå for?

Nå vet du hvorfor en elektrisk tannbørste er et godt valg. Neste punkt er å velge riktig merke, og her er det flere gode alternativer.

Hos Munnfrisk.no kan vi spesielt anbefale at du ser nærmere på de elektriske tannbørstene fra Oral-B . Oral-B er et verdensledende merke hvis produkter både brukes og anbefales av tannleger over hele verden. De elektriske tannbørstene er designet med spesielle børstehoder som tar hensyn til hvordan de "griper" tannen best mulig og renser den optimalt. Selve designet imiterer vanligvis de forskjellige tannverktøyene.

Oral-B prøver derfor kontinuerlig å optimere din personlige munnhygiene – spesielt innen elektriske tannbørster, hvor du finner en rekke forskjellige serier. Her er det både serier for deg som elsker smarte dingser og de mer avanserte funksjonene, men også for deg som går for det litt enklere og rimeligere designet.

Så la oss se nærmere på hva du får med de forskjellige seriene fra Oral-B og hva du bør være oppmerksom på før kjøpet.

Hva bør jeg være oppmerksom på før jeg kjøper elektriske tannbørster?

Når du skal velge elektrisk tannbørste er det – som i alle andre kjøpssituasjoner – ganske viktig at du prøver å finne ut hva du egentlig ønsker av det aktuelle produktet. Når du vet svarene, blir det også mye enklere å velge mellom de respektive seriene hos Oral-B , som er designet for å møte ulike behov.

Vennligst vurder følgende punkter:

Pris

Hvor mye vil du betale for din nye elektriske tannbørste? De billige elektriske tannbørstene fra Oral-B er fullt funksjonelle og holder høy kvalitet. Du får imidlertid bare de mest grunnleggende funksjonene og får derfor færre børstemoduser og ingen avanserte funksjoner som 3D-sporing og trykksensor.

Er du rett og slett ute etter en god, enkel og effektiv elektrisk tannbørste uten en masse ekstra funksjoner, kan du enkelt finne en god match blant de mer grunnleggende modellene til en lavere pris.

Spesielle funksjoner

Flere elektriske tannbørster har integrerte spesialfunksjoner som møter ulike behov hos brukeren. Hvis du f.eks. har problemer med sensitivt tannkjøtt, er det ideelt å velge en elektrisk tannbørste med trykksensor som varsler om du trykker for hardt.
Motsatt er det også greit å velge en modell med flere børsteinnstillinger, slik at du kan tilpasse børstingen til det respektive området.

Oral-B tilbyr også spesielle Sensitive-modeller for sensitivt tannkjøtt. Så sørg for at din nye elektriske tannbørste faktisk tar hensyn til dine individuelle problemer.

App eller ikke?

Ønsker du å bruke din Oral-B elektriske tannbørste med app/Bluetooth, må du velge mellom IO, Genius og Smart serien. App-funksjonen gir deg en rekke ekstrafunksjoner, slik at du kan f.eks. kan få tilbakemeldinger i sanntid på din daglige børsting. Du kan også få eksperter til å gi deg råd om hvordan du best kan møte dine ønsker for daglig tannrens.

Gum Guard kan også hjelpe deg med å spore når det er problemer med blødende tannkjøtt. App-funksjonen gir deg dermed en bedre forståelse av hvordan du pusser tennene i de delte sonene – og om du i det hele tatt får pusset dem.

Guide: Oral-B sin elektriske tannbørsteserie – kort fortalt

Oral-B står for tiden bak følgende tannbørsteserie:

  • Vitalitet
  • Pro
  • Smart
  • Geni
  • PÅ ØYEN

Her vil du få en kort introduksjon av hva som er forskjellen på de enkelte seriene.

Vitality-serien

La oss starte med Vitality. Som navnet allerede avslører, får du her en elektrisk tannbørste med de mest vitale funksjonene. Den er bygget rundt Oral-B sitt tradisjonelle runde børstehode, som først pulserer og deretter oscillerer, slik at mest mulig plakk fjernes rundt tannen.

Hovedfunksjonene inkluderer børsting via 2D-teknologi og en 2-minutters børstetimer. Vitality-serien inkluderer modellene Vitality 100, Vitality Blue og Vitality Pro . Det er ikke stor forskjell på modellene – bortsett fra fargen. Med Pro modellen får du imidlertid 3 børstemoduser og flere fargevalg.

Serien passer for de som ønsker Oral B sine grunnleggende funksjoner – og ikke trenger alle de avanserte funksjonene bygget rundt kunstig intelligens.

Pro -serien

Med Pro serien går du et steg opp i forhold til Vitality-serien når det kommer til de ulike funksjonene. Men du er fortsatt på det mer grunnleggende nivået.

De elektriske tannbørstene fra Pro serien er fortsatt bygget rundt det runde børstehodet, men sammenlignet med Vitalitys 2D-teknologi får du en 3D-teknologi i de nyeste modellene. I tillegg til å oscillere og pulsere, kan børstehodet nå også rotere. Det gir deg en ekstra grad av rensing.

Pro -modellene inkluderer Pro 1 680, Pro 1 750, Pro 1 800 samt Pro 1 og 3. Det er litt flere forskjeller mellom de enkelte modellene her, slik at du kan velge de innstillingene som passer best for dine behov.
De har alle børstetimer, men du kan også fritt velge om du vil ha flere børstemoduser. Pro 1 og Pro 3 har også integrert trykksensor, slik at du ikke trykker for hardt på tannkjøttet. Hastigheten reduseres rett og slett hvis du pusser for hardt, akkurat som du blir advart med rødt lys. Det anbefales spesielt for de med sensitivt tannkjøtt.

Pro 3 kommer også med en spesiell funksjon i form av en spesialrens for hvitere tenner.

Smart serien

Med Smart serien rykker vi opp i de mer avanserte elektriske tannbørstene fra Oral-B . Serien inkluderer modellene Smart 4, Smart 5 og Smart Sensitive. Hovedfunksjonene er trykksensor, børstetimer og sanntidstilbakemelding på børsting via tilhørende app. I tillegg kan du velge mellom de 5 tannbørstemodusene: daglig rengjøring, pro rengjøring, sensitiv, tannbleking og tannkjøttpleie. Det er mer enn både Pro og Vitality-serien, som har 1 til 3 moduser – eller ingen i det hele tatt.

Smart Sensitive er en elektrisk tannbørste som er spesielt rettet mot deg med sensitivt tannkjøtt. Her kombineres ultratynne buster med grundige føringer via appen, mens både timeren og trykksensoren sørger for at du ikke børster for hardt eller for lenge.

Genius-serien

Genius-serien bygger et ekstra lag på Smart serien, og stikkordet er kunstig intelligens. I tillegg til trykksensorteknologien og nå 6 børstemoduser som sensitiv tannrens, tannbleking og tannkjøttpleie, drar du også nytte av posisjonssporing.

AI-teknologi er kjennetegnet for Oral Bs elektriske tannbørster med kunstig intelligens. Teknologien er basert på mer enn 1000 forskjellige børsteatferdsmønstre blant brukerne, slik at du veiledes på best mulig måte for mest mulig effektiv rengjøring.

Posisjonssporingen er AI-funksjonen til Genius-serien, og den sikrer at du aldri går glipp av områder i munnhulen som er delt inn i ulike soner.

IO-serien

Vil du ha full pakke, gå hardt ut for de elektriske tannbørstene fra IO-serien. De er de klart mest avanserte elektriske tannbørstene i serien, som spenner over modellene IO 3 og pt. opp til IO 10.

Denne serien med elektriske tannbørster er spekket med innovativ teknologi og er dermed rettet mot deg som er glad i dingser og gjerne vil ha en ekstra dimensjon i børstingen. Rensingsgraden er også i en klasse for seg. De nye IO-modellene er også kåret til «best i test! hos Forbrukerrådet Tenk.

Du drar først og fremst nytte av den nye magnetiske IO-teknologien, som er bygget rundt mikrovibrerende bust som ideelt sett komplementerer det runde børstehodet som er så karakteristisk for Oral-B . I følge Oral-B får du 100 % sunnere tannkjøtt på bare en uke. Resultatet er også en fantastisk børsteopplevelse.

Alle de intelligente funksjonene fra tidligere modeller er selvfølgelig også en del av IO-serien, inkludert AI-gjenkjenning av børsteatferdsmønstre og 3D-sporing samt trykksensor. Vær imidlertid oppmerksom på at bare IO 9- og IO 10-modellene inneholder alle de nyeste funksjonene. Disse to nye modellene har også flere børstemoduser, samt en interaktiv fargeskjerm.
Displayet er en morsom funksjon for deg som ønsker en personlig hilsen og små oppmuntringer når du pusser tennene ekstra godt. Du vil imidlertid også bli vist viktige data under prosessen.