Tannkrem uten fluor

Her finner du vårt store utvalg av tannkrem uten fluor (fluor). Er du skeptisk til fluor i tannkrem, eller kanskje allergisk? Da finner du din favoritt fluorfri tannkrem blant våre mange forskjellige varianter. Du kan også få munnvann uten fluor .


Fluorfri tannkrem for allergikere og skeptikere

Fluor (fluor) tilsettes ofte tannkrem, da det bidrar til å beskytte mot tannråte (karies) og styrker emaljen på tennene. Noen er imidlertid skeptiske til fluor i tannkrem, mens andre rett og slett ikke tåler det, og derfor foretrekker fluorfri tannkrem. Fluor er et mye omdiskutert tema i tannlegen. Fluor er en fast komponent i nesten alle typer klassisk tannkrem, og det er det en god grunn til. Fluor er et av de mest effektive stoffene når det gjelder å bekjempe de skadelige bakteriene i munnen og holde tennene rene og sunne.

Dessverre er imidlertid ikke fluor et stoff som generelt er spesielt sunt å ha i kroppen, og det gjør at mange har begynt å vise større skepsis til det. Det er derfor utviklet en rekke tannpleieprodukter som ikke inneholder fluor, men som likevel renser tennene godt og effektivt.

Barn under 2 år kan ha nytte av å bruke tannkrem uten fluor

Selv om fluor er bra for tennene på mange måter, er fluor et giftig stoff som ikke bør inntas. Større barn og voksne kan generelt lett lære seg å spytte ut etter tannpuss, og dermed unngå å svelge tannkremen. Når du derimot pusser tennene til små barn under 2 år, kan du ikke regne med at de ikke svelger noe av tannkremen, derfor kan tannkrem uten fluor være nyttig som supplement til vanlig tannkrem.

Det er imidlertid viktig at du ikke helt unngår tannkrem med fluor, men rett og slett begrenser mengden. Den beskyttende og styrkende effekten fra fluor er også spesielt fordelaktig når nye tenner dukker opp. Derfor anbefales det at du først pusser med en mikroskopisk liten mengde vanlig tannkrem (med fluor), eventuelt etterfulgt av en litt større mengde tannkrem uten fluor. Generelt bør du ikke bruke mer tannkrem når du pusser tennene enn det som tilsvarer størrelsen på lillefingerneglen.

Dette må du huske når du bruker fluorfri tannkrem

Fluor tilsettes vanligvis til tannkrem fordi fluor styrker tannemaljen og beskytter tennene mot karies. Velger du en tannkrem uten fluor er det derfor viktig å være ekstra oppmerksom på den daglige tannhygienen, da du da vil gå glipp av den beskyttende funksjonen som fluor tross alt gir til tennene.

Hvis du primært bruker fluorfri tannkrem, bør du derfor:

  • Børst tennene minst to ganger om dagen
  • Pusse tennene etter å ha inntatt sukker (søtsaker, brus, etc.)
  • Bruk tanntråd hver dag
  • Suppler eventuelt med munnvann og dental

Vil du kjøpe tannkrem med fluor i stedet? Se vårt store utvalg av tannkrem , hvor du også finner fluortannkrem delt på fluorinnhold.