Xylitol – det kalorifattige og naturlige søtningsmiddelet

Xylitol er kjemisk beslektet med sukker og har derfor også den samme søte smaken. Men xylitol er langt mer lavkalori med opptil 40 % færre kalorier enn sukker, og på toppen av det er det basedannende og ikke syredannende, noe som er gode nyheter for tennene dine.

Hos Munnfrisk.no har vi valgt å selge flere xylitolprodukter, da vi gjerne vil gi deg muligheten til å bli kjent med søtningsmidlet med dets mange fordelaktige sidefordeler.

Hva er xylitol?

Det er ikke uvanlig at produsenter bruker ulike søtningsmidler som xylitol, som er kategorisert som en sukkeralkohol.

Xylitol brukes i stor grad i sukkerfri tyggegummi, men det finnes mange andre bruksområder, for eksempel i mat. Bruken av xylitol ble for alvor utviklet da forskere lyktes i å stabilisere søtningsmidlet.

Det er også verdt å merke seg at xylitol har en antibakteriell effekt og kan derfor bidra til å styrke immunforsvaret. Omvendt kan andre sukkerarter fremme bakterier.

Hvor hentes xylitol fra?

Xylitol finnes flere forskjellige steder. Det produseres både naturlig i menneskekroppen, akkurat som det er tilstede i fibrøse grønnsaker og frukt.

Det utvinnes fortrinnsvis direkte fra blant annet bjørketrær, på samme måte som det kan produseres via en kjemisk behandling av tresukker.

Når ble xylitol oppdaget?

Xylitol er absolutt ikke en ny oppfinnelse - det har vært kjent flere ganger. Det ble allerede brukt i kjemiens verden på slutten av 1800-tallet, men ble deretter noe glemt før det oppsto en naturlig mangel på sukker under andre verdenskrig. Her ble det tvingende nødvendig å tenke på sukkererstatninger, derfor ble xylitol aktuelt igjen.

I dag er xylitol et svært populært valg i sukkererstatninger takket være dets mange fordelaktige egenskaper. Så kanskje det er på tide å hoppe på xylitol-toget i dag?