Tungeskraper

La en tungeskraper gi deg ekstra god munnhygiene og unngå dårlig ånde. Hos MundFrisk finner du en tungskrape i forskjellige utgaver, slik at du kan velge den du synes er mest behagelig å bruke. Den beste tungeskrapen er den du får bruke.


Derfor bør du bruke en tungeskraper

Vi pusser tennene daglig, men tungen er faktisk et av stedene hvor det samler seg mest bakterier. Tungen er en stor og ujevn overflate hvor matrester og bakterier lett kan samle seg, noe som bidrar til skikkelig dårlig ånde. Derfor er det viktig å bruke en tungeskraper.

En tungeskraper er en viktig del av munnhygienen din, og selv om du kan komme langt med en tannbørste, er en egen tungrenser langt bedre og mye mer effektivt.

4 fordeler med å bruke en tungeskraper:

  • Skadelige bakterier fjernes: Når du bruker en tungerenser fjerner du mange bakterier fra overflaten av tungen. Disse bakteriene forårsaker ikke bare dårlig ånde, men kan faktisk direkte påvirke munnhygienen negativt, da de kan bidra til å bryte ned tennene
  • Utseendet til tungen din blir bedre: hvis du ikke passer på å bruke en tungerenser, kan det vises et hvitt eller gulaktig lag på toppen av tungen. Dette kommer fra opphopning av matrester, bakterier og annet smuss som har samlet seg. Daglig bruk av en tungeskraper kan motvirke det kjedelige utseendet, som også er lite innbydende å se på
  • Din generelle helse forbedres: det er tonnevis av bakterier i munnen, som alle kan bidra til å gjøre oss syke - ikke bare i tennene og tannkjøttet. Når du bruker en tungrenser, fjernes bakterier og du forhindrer dermed flere sykdommer
  • Du reduserer dårlig ånde : vi har allerede dekket det - bakterier skaper dårlig ånde. Så fort du fjerner bakteriene blir det heller ikke så mye grobunn for vond lukt

Har du tungeskraping under kontroll? Og tannpuss, selvfølgelig? Hos MundFrisk finner du også et bredt utvalg av munnvann som gir en god avslutning på munnhygienen.

Kjøp tungeskraper på MundFrisk

Hos MundFrisk kan du velge mellom flere varianter av en tungskrape eller tungrenser.

Du finner bl.a. den klassiske metallhengeren, men også en variant i plast. Det er også mulig å finne varianter som fungerer sammen med en elektrisk tannbørste, hvor tannbørstehodet enkelt skiftes ut.

Kjøp tungeskrapere fra ledende merker som Curaprox , Ekulf , Smoovv , Ancient Veda , Everbright , Dentek og GUM samt Mundfrisks egne varianter.

Hvorfor er den beste tungeskraperen kobber?

Som nevnt fører vi flere forskjellige versjoner av en tungrenser, men den beste versjonen må være den i kobber. Og hvorfor lager du en kobbertungeskraper, tenker du kanskje? Dette gjøres av en helt spesiell grunn.

Kobber har en naturlig antibakteriell funksjon. Det betyr at når du bruker din kobbertungeskraper fjerner du ikke bare bakteriene fra tungen, men du sørger også for at bakteriene ikke har gode levekår på selve tungeskrapen. Selv om tungrenseren din skylles etter hver bruk, vil det ofte bli igjen noen bakterier dersom det er en plastvariant. Når du derimot bruker en variant i kobber, lar du ikke bakteriene leve på verken tungen din eller overflaten på tungeskrapen din, og får derfor det mest hygieniske resultatet hver gang.