Ising i tennene

Frostskader i tennene er et svært vanlig, men også et veldig plagsomt tannproblem som mange opplever før eller senere i livet. Det lar seg heldigvis bøte på og under finner du et stort utvalg effektive produkter mot frostskader.


Hvorfor får du frostskader i tennene?

Mange kjenner til frostskader i tennene, som kan føles svært ubehagelige og plagsomme i hverdagen, men hva forårsaker frostskader i tennene? Frostskader i tennene oppstår oftest som følge av skade eller slitasje på tennene. Disse skadene og slitasjen skjer gjennom hele livet, og det er derfor viktig å forebygge og behandle frostskader etter hvert. Heldigvis finnes det et mangfold av smarte munn- og tannpleieprodukter som kan brukes i hverdagen for å avhjelpe eller fjerne frostskader i tennene.

Hva kan gjøres mot frostskader i tennene?

Tannpine føles som et smertefullt rush i tennene som varer i kort tid. Frostskader oppstår ofte i forbindelse med å drikke eller spise noe som er kaldt eller varmt, men både søtt og surt kan også utløse frostskader i tennene. Dessverre er det noe de fleste vil oppleve i større eller mindre grad før eller siden, men hva hjelper mot frostskader i tennene? Det er nesten umulig å unngå å drikke eller spise noe som er kaldt eller varmt, derfor er det bedre å fjerne is fra tennene ved hjelp av effektive produkter. Det finnes et stort utvalg av ulike produkter spesielt utviklet for sensitive tenner som har en tendens til frostskader. På denne siden finner du munn- og tannpleieprodukter fra en rekke forskjellige merker.


Ising i tennene behandling

Lider du av frostskader i en tann eller frostskader i fortennene, er det en veldig god idé å bruke spesialprodukter slik at du forhindrer ytterligere skader på tennene. Vi anbefaler at du bruker en anti-ising tannkrem eller en anti-ising munnvann daglig, som både kan lindre og bøte på ytterligere ising i tennene. På denne siden finner du blant annet produkter fra Zendium mot glasur mm


Hvilket anti-isingsprodukt bør du velge?

Hos MundFrisk har vi et stort utvalg produkter for behandling av frostskader i tennene, og vi har alltid noe for enhver smak. Hvilket produkt som passer deg best avhenger av mange ting, for eksempel:

  • Pris?
  • Økologi?
  • Med eller uten whitening ?
  • Med eller uten alkohol?
  • Mye eller litt skummende?
  • Hvilken smak foretrekker du?
  • Andre tannproblemer som også må tas hensyn til?

Hos oss finner du produkter til iskrem i alle prisklasser. Du kan også finne et utvalg økologiske produkter, akkurat som vi selger både med og uten whitening . Vi har også et mangfold av ulike smaker å velge mellom, avhengig av om du liker den klassiske peppermyntesmaken, den søte fruktsmaken eller den eksotiske med for eksempel salvie og brennesle. Det er også veldig individuelt om du foretrekker en tannkrem som skummer mye eller lite, på samme måte som det også er mulig å finne produkter som i tillegg til glasur også lindrer andre plager som periodontitt.

Hva annet kan du gjøre mot frostskader i tennene?

I tillegg til å bruke effektive munn- og tannpleieprodukter spesielt utviklet for tannråte på daglig basis, kan du også se nærmere på tannbørsten din. Det er viktig å ikke bruke en for hard en, da den kan gjøre langt mer skade enn nytte. Hvis du sliter mye med frostskader i tennene eller sensitive tannhalser, er det ekstra viktig å bruke en myk tannbørste og å bruke riktig teknikk når du pusser tennene.

Som forklart på denne siden kan riktige munn- og tannpleieprodukter mot frostskader både lindre og avhjelpe frostskader i tennene. Det er imidlertid også verdt å se nærmere på ens matvaner. Som nevnt er det nesten umulig helt å unngå varm eller kald mat og drikke, som blant annet utløser frostskader, men på den annen side kan det også hjelpe å holde seg til sursøt mat og drikke som brus og juice , som Tannlegeforeningen også skriver på sine nettsider.

Har du spørsmål om våre effektive produkter mot frostskader, er du mer enn velkommen til å kontakte oss for råd og veiledning.