Propolis produkter

Propolis naturens eget antibiotikum

Hos Munnfrisk.no ønsker vi å gjøre det enkelt for deg å velge naturlige produkter som er bra for immunforsvaret og spesielt munnhygienen. Dette gjelder alt fra våre sukkerfrie alternativer til produkter med propolis naturens eget antibiotikum.

I kategorien propolisprodukter finner du både tyggegummi og ulike munnsprayer fra merker som Kontak og Aagaard .


Propolis er ikke et nytt fenomen, da det er et naturmiddel som i århundrer har vært kjent som naturens eget antibiotikum. Den dannes av biene, som via sin innsamling av råvarer fra blant annet trær danner en klebrig masse bestående av harpiks, voks, pollen, flavonoider og eteriske oljer. Biene bruker blandingen til å isolere innsiden av bikuben slik at den er fullstendig beskyttet mot sykdomsfremkallende mikroorganismer.

Hos mennesker kan samme desinfiserende effekt oppnås i for eksempel munnhulen ved å bruke propolis munnspray eller tyggegummi med propolis. Mengden propolis frigjøres over tid og aktiveres blant annet ved tyggebevegelser.

Ønsker du et naturprodukt med gode og nyttige egenskaper bør du begynne med å sjekke ut propolisprodukter her på Munnfrisk.no , hvor det er mange alternativer.