Sovemasker

En sovemaske er en strålende og enkel måte å optimalisere søvnen din på. En sovemaske trenger ikke være avansert eller dyr på noen måte. Tvert imot er konseptet så enkelt at det nesten er synd å ikke få en. Hvis du har problemer med søvn generelt, kan sovemasken være løsningen på problemene dine. Ellers er en sovemaske perfekt for reiser i offentlig transport, hvor du kan bli plaget av lyset. Velg blant annet mellom en enkel sovemaske med morsomme mønstre og tekst foran, eller en smart pakkeløsning med både sovemaske og ørepropper i ett.


Bedre søvn med en sovemaske

Hvis du noen ganger opplever problemer med å sove på steder hvor lyset ikke kan dempes helt eller kanskje slås av og på, så er det en veldig god idé å investere i en av disse komfortable og morsomme sovemaskene. Noen liker å bruke sovemasker når de reiser og andre bruker dem daglig. Uansett hva, her kan du finne et bredt utvalg av forskjellige sovemasker for deg. Du kan enten få en maske med morsomt trykk fra Schönheitschlaf eller smarte pakkeløsninger, hvor du for eksempel får masken sammen med ørepropper eller med en nakkepute.

Hvordan få bedre søvn?

Det er mange faktorer som spiller inn og som er avgjørende for om du føler deg uthvilt og sover godt om natten. Både indre og ytre faktorer spiller en stor rolle for søvnmønsteret ditt og heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å forbedre søvnkvaliteten. Her skal vi prøve å veilede deg best mulig slik at kroppen din har de optimale forutsetningene for en dyp og bedre søvn.

Lys og støy forstyrrer søvnen din

Med utelukket lys og lyder er du på god vei til en bedre søvn. Sørg for å mørkne soverommet og skru ned all belysning en stund før du legger deg. Det er med på å stimulere våre såkalte søvnhormoner og derfor er det blant annet en veldig god idé å skru av alle skjermer og kanskje lese en god bok i stedet. Bruk gjerne en god sovemaske slik at du er helt sikker på at søvnen din ikke blir forstyrret av lys dersom du ikke får mørklagt soverommet ditt helt. Noen mennesker er svært følsomme for selv små lyder og våkner lett, mens andre kan sove som om et tog hadde passert gjennom stuen. Tilhører du førstnevnte er et par gode ørepropper en god løsning da det handler om å ta vare på de forstyrrende elementene som kan oppstå.

Stress og overtenking påvirker søvnen

Disse to faktorene er noe mange sliter med. Stress og overtenking kan ha en svært negativ effekt på din generelle søvn og evne til å sovne. Er du generelt stresset har du for mye stresshormon i kroppen også om natten. For personer som er sterkt stresset, er nattesvette og urolige netter ikke vanlig. Det kan føles veldig vanskelig å sove så dårlig i en slik periode når man føler at bedre søvn og hvile er det man trenger mest. Det er en ond spiral og her er det selvfølgelig viktig at du snakk med en lege og finn ut hva du må gjøre for å minimere stresset i livet ditt. Tankemengder kan også føre til at du ligger urolig i timevis. Her kan yoga være effektivt for noen. Prøv evt en av våre sovesprayer eller kremer for å slappe av kroppen.

Hjelp til å sove

Du kan gjøre mye selv for å roe ned kroppen rundt leggetid. Du bør unngå hard fysisk aktivitet og trening rett før du legger deg og sørge for at temperaturen på soverommet ditt er noen grader kjøligere enn resten av hjemmet. Unngå koffeinholdige drikker og alkohol i flere timer før du legger deg, da dette også kan svekke søvnen i stor grad.God ventilasjon og regelmessige leggetider er med på å få kroppen inn i en god rutine. Vi håper at rådene ovenfor kan gi litt inspirasjon og vi ønsker deg en riktig god og dyp natts søvn.