Produktet må fortynnes før bruk. Ha 3-5 dråper Odol-konsentrat i 50 ml vann (1/4 glass = 50-60 ml). Skyll i 1 min. med den tilberedte løsningen og spytt den ut.. Skyll munnen regelmessig om morgenen og om kvelden.
De antibakterielt aktive stoffene i Odol bekjemper ikke bare dårlig ånde, men sørger også for en spesielt frisk pust takket være den høye andelen aromatiske oljer på ca. 2-5 %.
Disse smakene er spredt i alle Odol munnvannskonsentrater, dvs. innkapslet i en smaksikker. Når de fortynnes med vann, frigjøres disse aromaoljene "eksplosivt" fra aromahvelvet, dispersjonen. Dette kan sees på turbiditeten til skyllevæsken når konsentratet dryppes i vann. Denne reaksjonen fører også til det høye inntrykket av friskhet i munnen - den typiske, originale Odol-friskheten.
Allerede i 1890 ble det erkjent at bakterier spiller en avgjørende rolle i munnhygienen. De er også involvert i å forårsake dårlig ånde.
Denne lukten er forårsaket av nedbrytningsreaksjonene til bakteriene, som legger seg særlig på tungen, som med sine såkalte papiller også byr på et stort overflateareal. Disse nedbrytningsreaksjonene kan produsere "stinkende" svovelforbindelser som hydrogensulfid og metylmerkaptan (H2S og CH3SH). Ved å redusere disse bakteriene eller nøytralisere svovelforbindelsene, kan dårlig ånde effektivt bekjempes. Odol dekker begge aktive prinsipper - for kontinuerlig ren og behagelig frisk pust.
Odol bekjemper bakterier i hele munnhulen og bidrar dermed til å holde munnfloraen i balanse. Hvordan Odol støtter frisk pust.
Aromaene som brukes i Odol munnvannskonsentrater er spesielt formulert for Odol. Spesielt er peppermynteoljene som brukes nøyaktig definerte blandinger som etter ny innhøsting årlig kontrolleres for egnethet for Odol-konsentrater. Ulike peppermynteoljenoter fra plantene Mentha piperita og Mentha arvensis brukes. Som en forfriskende ingrediens er mentol hovedkomponenten i peppermynteoljer. Avhengig av andelen mentol (med Mentha piperita ca. 50-60% mentol; med Mentha arvensis ca. 35%) og øvrige ingredienser i de naturlige peppermynteoljene, skapes det helt spesielle toner som tydelig gjenspeiles i smaksinntrykkene som f.eks. friskhet eller krydder varierer. Ved å tilsette andre eteriske oljer eller aromatiske komponenter som f.eks
Eugenol (hovedaktiv ingrediens i nellikolje)
Anetol (hovedaktiv ingrediens i anisolje / stjerneanisolje)
L-karvon (hovedaktive ingrediensen i mynteolje)
aromaen er avrundet og gir de forskjellige typene Odol munnvannskonsentrat deres unike smak.
| Ingredienser | Propylenglykol, PEG-6, Aroma, Aqua, Polysorbat 20, Natriumsaccharin, Zinkchlorid, Eugenol, Limonen, Benzylalkohol, Citronellol |
Andre kunder har også kjøpt








