Plakkontrol Munnvann

Plakkontrol munnvann - 15 sekunder eller 30 dager?

Hos MundFrisk finner du flere munnvann med klorheksidin fra italienske Plakkontrol . De er ekstra gode for deg som allerede sliter med betent tannkjøtt - og derfor trenger hjelp til å kontrollere plakket her og nå. Spørsmålet er om du vil bruke 15 sekunder eller følge opp med en 30-dagers behandling.


Plakkontrol er bak de to munnvannene 15 sekunder og 30 dager. De inneholder begge klorheksidin og er rettet mot en rask, men intensiv behandling av akutt gingivitt og periodontitt, mens munnvannet 30 Days også kan brukes til en lengre vedlikeholdsbehandling.

Klorheksidin er mye brukt i munnvann, da midlet fungerer som et desinfeksjonsmiddel og er i stand til å kontrollere plakk ettersom det bryter ned bakteriene innenfra. Klorheksidin kan være spesielt nyttig etter ulike operasjoner og tanntrekking, men også i forbindelse med gingivitt, hvor tannkjøttet kan være ekstremt sårbart for børsting.

Klorheksidin kan imidlertid være litt tøffere og må alltid brukes i henhold til produsentens spesifikke anvisninger, da det ellers kan ha en negativ innvirkning på den naturlige bakteriefloraen i munnhulen. Noen opplever også i mindre grad å få gule belegg og smaksforstyrrelser ved overforbruk.

Formelen hos Plakkontrol er sammensatt av en liten mengde klorheksidin og inneholder heller ikke alkohol, derfor kan den brukes nettopp i de foreskrevne 30 dagene som oppfølgingsbehandling for betent tannkjøtt.

Trenger du mer informasjon om de forskjellige munnskyllene med klorheksidin, er du alltid velkommen til å kontakte MundFrisk -teamet direkte slik at vi kan hjelpe deg videre med dine spørsmål. Husk alltid å sjekke våre andre produkter fra Plakkontrol , slik at du kan kontrollere plakket og unngå blødninger og vondt tannkjøtt.