Caliquo

Caliquo - et siste farvel til engangstannbørster

Historien om Caliquo går tilbake til Frankrike og landbruksingeniøren Grégoire, som i 2018 bestemte seg for å starte oppfinnerens drøm. Og ikke bare en oppfinnerdrøm, men også et oppdrag. For sammen med familien har Grégoire nå gått all-in på å løse problemet med engangsplast, der forbruket har vært økende de siste årene.


En av de største synderne over hele verden er engangstannbørster. Det er ikke uvanlig at du som forbruker kaster tannbørsten hver tredje måned rett og slett fordi børstene er utslitte. Selve skaftet gjør vanligvis ikke noe galt, så det er 18 gram plast rett i søppelbøtta uten annen god grunn.

Som merkevare har Caliquo kastet seg over å produsere flere ulike typer tannbørster, som er utviklet ut fra tankegangen om at de kan brukes igjen og igjen. Det skjer bl.a. ved at skaftet er av tre, mens børstehodene i bioplast kan skiftes ut etter behov ved hjelp av refill.

Det franske merket har imidlertid også alternativer til disse utskiftbare tannbørstene - miswa roots, som du kan kjøpe her på MundFrisk.no .

Miswak-røtter stammer fra Salvadore Persica-treet i Afrika, Asia og Midtøsten, og gjennom århundrene har de blitt brukt som både tyggepinne og tannbørste av våre forfedre, da røttene har et utall nyttige ingredienser med både antibakterielle, slipende og plakkforebyggende egenskaper. Når en liten del av miswakrøttene er kuttet, får du noe som minner om små bust, og så kan du pusse tennene slik du kjenner det.

Med valget av Caliquo har du alle muligheter til å vinke farvel til engangstannbørster - verken du eller planeten trenger mer plast.