Tannkrem uten smak

Tannkrem uten smak - fra en rekke fremtredende navn

Mange av oss forbinder tannkrem med den herlige myntesmaken som gjør at munnen føles frisk , så vi er klare til å møte dagen med et stort smil. Dette gjelder imidlertid ikke alle, da det kan være en rekke forhold som gjør munnhulen ekstra sensitiv for spesielt smak. Det kan være etter cellegift og munntørrhet samt spesielle sykdommer som autisme, brennende munnsyndrom, autisme, Parkinson og flere typer spiseforstyrrelser. Det er selvsagt både barn og voksne som bare ikke liker den klassiske myntesmaken.

Siden tannkrem spiller en så viktig rolle i vår daglige munnhygiene, er det også viktig å finne en variant som matcher personlige preferanser.


På MundFrisk.no kan du finne flere typer tannkrem uten smak fra fremtredende produsenter som svenske TePe (og inkludert Proxident ) samt engelske OraNurse , som spesialiserer seg på denne typen tannkrem.

Sistnevnte merke utviklet opprinnelig sin tannkrem for autistiske barn, men brukes i dag av et bredt kundesegment som har hatt problemer med de ovennevnte lidelsene.

TePe er et merke som i stor grad har blitt synonymt med smakløs tannkrem, men som også utvikler et bredt spekter av andre tannpleieprodukter. Det svenske teamet står bak flere varianter uten tilsatte smaksstoffer, skummende midler (SLS), mikroplast og andre ingredienser som kan irritere den ekstra følsomme munnhulen.

Produktene inneholder fluor for å opprettholde den høye effektiviteten.

Er du i tvil om fluor er skadelig i tannkrem, bør du lese deg opp på vår artikkel om de ulike fluorstoffene i vår artikkelbase; det bidrar til å utrydde misoppfatninger som vanligvis skyldes forvirring mellom begrepene fluor og fluor. Fluor har også vist seg å være et av de mest effektive midlene mot karies.